Waarom wonen in Amsterdam fantastisch is

Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs… We kennen het liedje allemaal wel, en er is geen woord aan gelogen. Iedereen die in Amsterdam geboren is en woont mag zichzelf gelukkig prijzen, en iedereen die er niet geboren is wil er wel wonen. Wat heeft deze hoofdstad toch waarom het zo immens populair is bij de rest van het land? Je lees in deze blog waarom Amsterdammers niet onterecht arrogant zijn over hun stad, en waarom dit de beste plek is om te wonen!

Verschillende culturen

Allereerst is Amsterdam een enorm veelzijdige stad. Dit merk je niet alleen aan de verschillende soorten buurten, van grachtenpanden naar strakke nieuwbouwprojecten en herenhuizen, maar ook aan de mensen die er wonen. In Amsterdam vind je ruim 175 verschillende soorten nationaliteiten, dit heeft alleen maar voordelen. Zo kun je in Amsterdam moeiteloos terecht voor verschillende eettentjes, van Pools tot Iranees, en van Afghaans tot Ethiopisch. Je vindt het er allemaal en het is heerlijk! Daar kan de plaatselijke dorpschinees niet tegen op.

Je kunt voor alles terecht, op welk tijdstip dan ook

Als Amsterdammer weet je, het maakt niet uit hoe laat het is of waar je bent, heb je iets nodig dan kan het geregeld worden. Zo liet ik een keer mijn Macbook vallen vlak voor een belangrijke deadline. Ik zocht op ‘macbook reparatie amsterdam’  en vond al gauw een reparatieshop op een paar minuten afstand. Binnen een paar uur had ik een tip top werkende Macbook in m’n handen en kon ik weer knallen aan mijn deadline.

Vrijheid en veiligheid

Een ander enorm voordeel van de hoofdstad is de ruime tolerantie die er heerst. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de jaarlijkse Pride maand, waarin iedereen welkom is. Doordat er een hoge tolerantie heerst voor alle soorten en maten mensen, is het een stad waar iedereen zich veilig kan voelen, ongeacht hoe hij of zij eruit ziet of welke geaardheid hij of zij heeft. Dit maakt de stad een prachtige plek om te wonen, de sfeer die er heerst is open en vrij en iedereen kan waar en wanneer dan ook zichzelf zijn. Dit is ook vaak de reden dat mensen vanuit kleine dorpen naar Amsterdam verhuizen, zodat ze in de stad zichzelf kunnen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie