Help je kat zich thuis te voelen met Feliway

Katten zijn misschien wel onze beste vrienden. Nou ja, als het de kat schikt dan. Want heeft een kat geen zin in mensen, dan is de ellende soms niet te overzien. Dat kan met allerlei factoren te maken hebben. Misschien ben je net verhuisd en ruikt alles (voor de kat) vreemd en nieuw? Of heb je een nieuwe huisgenoot (partner, baby, ander huisdier)? Dan kan het zomaar zijn dat je lieve poekie verandert in een wild beest waar je niets mee kunt. En dat is jammer, want het is wel zo gezellig als iedereen op zijn gemak is. Door Feliway spray te gebruiken, zorg je ervoor dat je kat zich beter gaat voelen. Je bestelt dit gemakkelijk online en het verschil merk je al heel snel.

Hoe werkt Feliway?

Feliway is een spray die je door een verstuiver in het stopcontact te doen, verspreidt in huis. De spray bevat feromonen, een natuurlijk hormoon dat je kat, normaal gesproken, zelf in huis verspreidt. Als je kat zich echter niet prettig, veilig of goed voelt, kan hij hiermee stoppen. Hierdoor verdwijnt, stukje bij beetje, de veilige omgeving van je kat. Door Feliway in een verstuiver in het stopcontact te doen worden de feromonen automatisch verspreid. Hier merk jij niets van, behalve dan dat je het gedrag van je kat zult zien veranderen.

Moet ik dit de rest van zijn leven gebruiken?

Je kunt Feliway het best minimaal 4 weken onafgebroken gebruiken in huis. Is je kat dan weer net zoals voorheen? Dan kan het zijn dat hij zelf weer feromonen gaat verspreiden. Merk je echter dat hij, na het stoppen met de spray, weer vervalt in zijn ongewenste gedrag, dan kun je deze periode met 4 weken verlengen. Je ziet het snel genoeg aan je kat. Je hoeft maar een keer een starterset aan te schaffen, hierna heb je voldoende aan navullingen. Iedere navulling is voldoende voor 4 weken.

Een relaxte kat is voor jou ook fijner!

Want gestresste katten kunnen flinke schade aanrichten. Ze halen de meubels open met hun nagels, kunnen gaan sproeien en ander ongewenst gedrag gaan vertonen. Het kan zelfs zijn dat je kat uit het niets een uithaal doet naar jou of je kind! Voor veel mensen is de maat dan vol en zij willen dat de kat vertrekt, toch kan het zomaar zijn dat zijn feromonenhuishouding niet op orde is. Door een redelijk simpele en goedkope oplossing heb je dan al snel je kat weer "terug".

Geef een reactie