Dit wil je absoluut voorkomen bij een presentatie

Iedereen kent wel het gevoel dat je een presentatie moet geven voor een groep mensen. Je hebt een onderzoek gedaan of een verslag gemaakt en daar ontzettend veel tijd aan besteed. Vervolgens komt het moment dat het tijd is om dat te gaan presenteren voor een groep mensen. De avond van te voren oefen je nog even je presentatie voor de spiegel om zeker te weten dat het goed is en je niks bent vergeten. Toch zijn er nog meer dingen waar je rekening mee zult moeten houden als je een presentatie gaat geven. Je wilt natuurlijk niet in een situatie terecht komen dat je laptop geen batterij meer heeft en je ook geen oplader bij je hebt. Daarom is het belangrijk om je presentatie ook op een usb-stick te zetten zodat je altijd een back up hebt.

Onderzoek de locatie van de presentatie

Op veel locaties waar presentaties worden gegeven is de benodigde apparatuur aanwezig. Hierbij kun je denken aan pc’s, beamers, doorklikkers en audio apparatuur. Met deze spullen ben je in staat om een goede presentatie te geven. Echter heeft niet elke locatie de beschikking over deze apparatuur. De kans bestaat dat je een presentatie moet geven in een ruimte waar bijvoorbeeld geen beamer aanwezig is. Dat kan ervoor zorgen dat je sommige dingen uit je presentatie niet kunt laten zien aan je publiek. Daarom is het belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen naar de locatie en naar de hulpmiddelen die daar aanwezig zijn. Mocht bijvoorbeeld de beamer ontbreken, dan kun je tijdig nog een beamer huren en alsnog je presentatie projecteren op een scherm.

Een presentatie geven vanuit huis

Vanwege de huidige maatregelen zijn de scholen tijdelijk gesloten en moet men noodgedwongen van huis werken. Echter hoeft dat niet te betekenen dat je geen presentaties meer kunt geven. Je kunt namelijk ook een presentatie geven vanuit je eigen huis. Er zijn op het internet veel verschillende tools en platformen waarop je een presentatie kunt geven voor een publiek. Ook kan je tijdens de presentatie communiceren met je publiek en kunnen zij vragen aan je stellen.

Live streaming

Steeds vaker zien wij dat organisaties hun event willen streamen om meer bereik te creëren onder hun doelgroep. Luxonos is een bedrijf dat alles verzorgt wat betreft uw live streaming naar meerdere beeldenscherm (ledschermen) in de ruimte of naar bijvoorbeeld facebook of YouTube.

Geef een reactie