Gids voor jouw festivalbezoek

Sommigen van jullie hebben het vast wel eens meegemaakt: een meerdaags festival. In België zijn er veel festivals die langer dan één dag duren, en als je nog niet genoeg keuze hebt, kan je altijd nog naar onze buurlanden. Maar, welk festival is nou de beste keuze voor jou en wat neem je dan allemaal mee? Daar vertel ik je meer over in dit blog.

Een festival kiezen dat bij jou past

Er is dezer dagen onwijs veel keuze in festivals. Nieuwe concepten schieten als paddenstoelen uit de grond, met als eindresultaat dat jij niet meer weet welk festival jij het beste kunt bezoeken. Uiteraard hoef je jezelf niet te limiteren tot één festival, maar een juiste keuze maken kan soms toch nog lastig zijn.

Bij het kiezen van een festival komen een aantal keuzes kijken. Welke muziek vind je leuk om naar te luisteren? Zijn er festivals die een mix aanbieden van deze muzieksoorten? In welke plaats vind dit festival plaats en hoe kom je daar? Vind je het erg om in een tentje te slapen en een paar dagen geen gebruik kunnen maken van een degelijke douche? En niet te vergeten: wie van jouw vrienden kan je meenemen naar dit festival?

Als je deze vragen hebt beantwoord kun je op zoek gaan naar een festival dat echt bij jou past!

Een festivalbezoek voorbereiden

Zodra je een festival hebt gevonden wat bij jou past, is het verstandig om direct kaarten te kopen voor het evenement. Hoe jammer zou het zijn als je wacht tot het laatste moment en je dan toch geen kaarten meer kunt bemachtigen? Om dat te voorkomen raad ik je aan om direct kaarten te kopen.

Als je kaarten hebt gekocht, en het festival gaat bijna beginnen kan je gaan denken aan wat je allemaal meeneemt. Wanneer je een festival voor één dag bezoekt heb je minder spullen nodig dan voor een meerdaags festival, dat spreekt voor zich. Daarom zal ik nu ook vertellen wat ik altijd mee neem naar een festival wat meerdere dagen duurt.

Om te beginnen neem ik uiteraard een tent mee. Ook een matje en slaapzak kunnen niet ontbreken. Genoeg kleren, glitters en een goed gevulde toilettas heb ik ook altijd bij me. Verder heb ik ook altijd een setje bestek, een paar flessen water en wat eten bij me. Check voor de zekerheid de regels om te kijken wat er op het festival van jouw keuze wordt toegestaan om mee te nemen naar het kampeerterrein! Als laatste maar niet minst belangrijke, een wegwerpcamera om alle leuke momenten vast te leggen!

Genieten op het festival

Hoera, je bent er! Jouw tent staat, je hebt een plattegrond van het festivalterrein en hebt helemaal ready to go. Dan is er nog een laatste tip die ik je wil meegeven, of eerder een waarschuwing: pas op met het gebruik van alcohol en drugs. Als je gevoelig bent voor ‘peer pressure’, blijf dan altijd trouw aan jezelf. Het is makkelijk om op een festival mensen tegen te komen die verslaafd aan wiet of drank zijn. Vergeet niet dat je altijd hulp kunt zoeken en advies inwinnen van verschillende instanties of hulpverleners, mocht het zo ver komen.

Geef een reactie