Verstopte riolering verhelpen

De riolering vormt eigenlijk letterlijk de afvoer van je woning. Al het water dat via de douche of het toilet wordt weggespoeld komt in de riolering terecht. Wanneer de riolering verstopt is, kan dat dan ook voor veel overlast zorgen. Deze overlast kan dusdanig vergaand zijn dat jouw wooncomfort erdoor wordt aangetast. Kijk het rioolprobleem daarom niet te lang aan. Maar neem actie en laat de verstopte riolering snel en doeltreffend verhelpen!

Hoe ontstaat een verstopte riolering?

Een riolering krijgt veel te verduren. De hele dag door stroomt er viezigheid door de riolering heen. Door deze grote belasting kan een riolering op den duur verstopt raken. De verstopping is in dat geval het gevolg van een langdurig proces. Maar in veel gevallen ontstaat een verstopte riolering vrij plotseling. Dit is bijvoorbeeld het geval als er in een korte periode veelvuldig verkeerde materialen zijn doorgespoeld. Je moet hierbij denken aan etensresten die door de gootsteen in de keuken zijn gespoeld. Maar ook verfresten of overig bouwmateriaal dat door het toilet wordt weggespoeld, kan voor een verstopping zorgen. In deze gevallen wordt een verstopping dus door eigen toedoen veroorzaakt.

Wel of niet zelf ontstoppen?

Loopt bij jou het water door de gootsteen in de keuken niet meer goed weg? Dan kun je proberen om zelf deze verstopping te verhelpen. In sommige gevallen kan een verstopte afvoer namelijk relatief eenvoudig worden opgelost. Je kunt hiervoor gebruik maken van de welbekende plopper. Dit is een rubber voorwerp waarmee kleine verstoppingen van de afvoer verholpen kunnen worden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van kokend heet water. Voeg aan dit water een azijnoplossing of soda toe voor een optimale werking. Lukt het riool ontstoppen hiermee niet? Schakel dan een rioolspecialist in. Hij kan met behulp van uitgebreide kennis en speciaal materieel snel de verstopping verhelpen.

Voorkom een verstopte riolering

Het is plezierig dat je altijd een rioolspecialist in kunt schakelen als je een verstopte riolering hebt. Maar het zou nog plezieriger zijn als je nooit een verstopte riolering krijgt. In sommige gevallen is een verstopte riolering niet te voorkomen. Je moet hierbij denken aan een defecte of versleten leiding. Maar in veel gevallen kun je zelf wél een verstopping voorkomen. Je doet dit door simpelweg goed te letten op hetgeen je doorspoelt. Gooi in het toilet bijvoorbeeld geen verfresten. En belast de afvoer in de keuken niet dagelijks met etensresten. De riolering is hier simpelweg niet tegen bestand waardoor verstoppingen snel ontstaan. Let je goed op deze aspecten? Dan is de kans op een verstopte riolering kleiner.

Geef een reactie