Wat ga je gebruiken voor je product?

Als je een product wil gaan produceren en op de markt wil gaan brengen, dan heb je een hoop nodig. Wat dit dan allemaal precies is, is zeer afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Wel kunnen we je vertellen wat je in zijn algemeenheid nodig hebt en hoe je dit het beste kunt gaan regelen. Dat is dan ook precies wat we gaan doen in deze blog. Van A tot Z nemen we je mee in wat je gaat gebruiken voor je product en hoe je dat het beste kunt gaan inrichten in het hele product. Er zijn veel dingen om aan te denken, meer dan wat hier staat, dus wees je hier bewust van. Deze tips zijn slechts een indicatie van wat je nodig zou kunnen gaan hebben. 

Verpakking

Of je nu een stuk kleding maakt of een potje met crème, je hebt altijd wel een verpakking nodig. De verpakking is van essentieel belang in elk opzicht. Papieren zakjes, kartonnen dozen, glazen potjes, plastiek zakjes en ga zo maar door; voor elk product kan weer een andere verpakking passend zijn. Bedenk je in ieder geval dat je niet meer moet gebruiken dan je nodig hebt, dat elke keuze bijdraagt aan een sneller of beter proces, een meer tevreden klant of een betere balans en ga zo maar door. Bedenk je ook goed dat je verpakking er een beetje leuk uit moet zien, anders is het zonde en knappen klanten hier misschien op af. 

Materiaal 

Dan natuurlijk het materiaal voor de vervaardiging van het product. Wat je ook maakt; zorg dat je altijd meer materiaal hebt dan je nodig hebt. Er gaat vrijwel altijd wel iets mis, of het nu een klein foutje is of een grote. Je moet er simpelweg voor zorgen dat je voldoende materiaal hebt en dat het materiaal deugdelijk is. Is dat het niet of kan het schade aanrichten? Denk dan twee keer na, voor je het weet krijg je een claim o.b.v. productaansprakelijkheid en ben je ver van huis verwijderd. 

Hulpmiddelen

Of deze hulpmiddelen nu je oma, een machine of een stuk gereedschap zijn; het maakt niet uit. Je gebruikt vrijwel altijd hulpmiddelen en je moet ervoor zorgen dat je op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik maakt van een bepaald hulpmiddel of hulpmiddelen in zijn algemeen, doe dit dan ook. Kijk goed naar hoe je dit het beste kunt inrichten voor je productieproces.

Geef een reactie