In slechts 3 stappen je auto verkopen

De knoop is doorgehakt, je oude auto gaat weg. Het is een beslissing die je niet zomaar hebt genomen, maar omwille van een bedrijfswagen of de aankoop van een nieuwe auto bijvoorbeeld is dit de beste oplossing. Wat je natuurlijk nu al voor jezelf hebt uitgemaakt, is dat je er een goede en correcte prijs voor wil krijgen en dan nog liefst zonder al te veel gedoe. Nadat je in je omgeving hebt bekend gemaakt dat je auto te koop staat en nadat je de advertentie op je social media plaatste, merk je echter dat de interesse veel lager ligt dan je gehoopt had. Daar sta je dan, met een auto die je maar niet verkocht krijgt. Om het jezelf een stuk makkelijker te maken, kun je beter je auto te koop aanbieden via een platform als osw. Veel minder werk voor jou en je bent zeker van een goede prijs en een betrouwbare service.

Registreer je auto

Voor deze eerste stap ga je alles verzamelen wat van belang is voor een vlotte verkoop van je auto. De papieren, het onderhoudsboekje, de lijst met opties en enkele duidelijke foto’s zorgen ervoor dat een mogelijke koper snel over alle informatie beschikt om een beslissing te nemen. Je meldt je auto aan op het platform en geeft al die verzamelde informatie door. Is je aanvraag volledig, dan wordt je auto online geplaatst zodat die zichtbaar is voor alle aangesloten opkopers.

Het platform gaat voor jou aan het werk

Deze stap is veruit de moeilijkste als je zelf je auto moet verkopen. Kopers willen naar de auto komen kijken, willen er een testrit mee doen en zullen uiteraard onderhandelen over je vraagprijs. Door je auto via een platform te verkopen, wordt dit werk je allemaal uit handen genomen. Als een opkoper interesse heeft in je auto, zullen de medewerkers voor jou de onderhandelingen voeren en je op de hoogte houden van het bod dat uiteindelijk werd uitgebracht; aan jou om hier wel of niet mee akkoord te gaan.

Ga over tot verkoop

En dan is het zo ver, er werd een koper gevonden die de prijs wil betalen die jij voor ogen had en jij gaat hiermee akkoord. De koper betaalt je de afgesproken prijs, komt de auto bij je thuis of eender waar ophalen en staat in voor de administratieve afhandeling van de verkoop. Je ziet dat ook deze laatste stap voor jou niet veel werk oplevert en dat je met een gerust hart de verkoop kunt afronden. Je auto verkopen ging nog nooit zo snel en makkelijk.

Geef een reactie